Logo Het Menneke

Het Menneke: een rijk verhaal

"Het Menneke" verwijst naar mijn overgrootvader, die als stoffenhandelaar onder deze naam bekend stond in Hasselt. Meteen is ook de link naar de andere "Mennekes" gelegd, zoals het Borrelmanneke, het Demermanneke en Speculaasmanneke. We verwelkomen je in een prachtig gerenoveerd herenhuis uit 1900, opgetrokken in eclectische stijl. Pal in het centrum van Hasselt, op een boogscheut van de Grote Markt en de Sint-Quintinuskathedraal.

Tussen de bronzen beeldfonteinen van 'het Borrelvrouwke' en 'het Borrelmanneke' - in het hart van onze historische stad -, zal ik je vriendelijk onthalen en verwennen. Niet alleen de Jenever smaakt, ook de Champagne parelt in de glazen, het leven is goed hier.

Kom gastronomisch genieten in de "Hoofdstad van de smaak" en laat je verrassen door het culturele erfgoed. Laat je meeslepen door een historische stad vol verrassingen met tal van uitnodigende wandelroutes, exclusieve winkelstraten en ongeremd fietsplezier.

Het hotel heeft een gezellig en verrassend rustig stadsterras waar rokers welkom zijn. Alle andere ruimtes zijn rookvrij.

Je bent van harte welkom bij Het Menneke!

- Bart -

Bekijk onze kamers

kamer voorbeeld afbeelding

Ontdek onze 5 prachtige kamers. Voor elk wat wils zodat je je onmiddellijk thuis zult voelen bij charmehotel Het Menneke.

Bekijk de kamers

Bottom top image

SHOPPEN

Hasselt is dé winkelstad van België. Niet alleen de hoofdstraat heeft vele winkels maar ook in de authentieke zijstraten pronken verschillende boetiekjes en Belgische en internationale ketens.

ETEN

In onze Hoofdstad van de Smaak kan je terecht voor een gastvrij en bourgondisch onthaal. De talrijke uitstekende restaurants en gezellige eethuisjes zullen je zeker weten te bekoren.