Logo Het Menneke

Heerlijk ontspannen in het gezellige Limburg

Foto ontspanning

In Hasselt, de gezellige provinciehoofdstad, is het heerlijk vertoeven. Door de centrale ligging ben je dichtbij bijzondere plekjes van het mooie Limburg.

Zo ben je op 20 minuutjes in het pittoreske Haspengouw waar je tussen de prachtige bloesems of fruitplantages kan genieten van een stevige wandeling. Maar ben je ook op slechts 30 minuten verwijderd van het alom bekende wijnkasteel van Genoelselderen.

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Limburg, dan kun je in Genk een duik nemen in het rijke mijnverleden van de streek. Wil je liever verder terug gaan in de tijd, dan is het Gallo-Romeins museum in Tongeren vast iets voor jou.

Voor meer informatie over welke plekken van Limburg je zeker niet mag missen, kun je steeds bij ons terecht tijdens je verblijf.

Fauna & Flora

Ontdek de groenste provincie van Vlaanderen en alles wat ze herbergt van fauna en flora. Natuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken in de uitgestrekte bossen van Park Midden Limburg of in de glooiende velden van Haspengouw.

Kunst & Cultuur

Door de rijke geschiedenis van de streek, beschikt Limburg ook over bijzonder erfgoed. De (openlucht) musea zijn dan ook talrijk, en zeker een bezoekje waard. Voor een overzicht van de belangrijkste musea kan je steeds bij ons terecht.

Wandelen & Fietsen

Ontdek het prachtige wandel- en fietsroutenetwerk van de provincie Limburg. Het voert je langs de mooiste streken van de streek en brengt je in aanraking met de ongerepte stukjes natuur die de provincie herbergt.

Bottom top image

SHOPPEN

Hasselt is dé winkelstad van België. Niet alleen de hoofdstraat heeft vele winkels maar ook in de authentieke zijstraten pronken verschillende boetiekjes en Belgische en internationale ketens.

ETEN

In onze Hoofdstad van de Smaak kan je terecht voor een gastvrij en bourgondisch onthaal. De talrijke uitstekende restaurants en gezellige eethuisjes zullen je zeker weten te bekoren.